fbpx

Lyhyt video korvaa kuvan somessa | 3 + 1 vinkkiä Reels-videoihin

TikTokin suuri suosio pakottaa muut sosiaalisen median alustat muuttumaan. Lyhyet videot ovat täällä kuumempana kuin koskaan. Lue, kuinka valmistautua muutokseen ja käännä videot vahvuudeksi.

Tykkäykset vähenee, näyttökerrat laskee ja tuntuu kuin sometilit olisivat jäätyneet paikoilleen. Mistä tämä oikein johtuu?

Somealustojen (erityisesti Instagramin, mutta myös Facebookin) algoritmi on muuttunut ja lyhyen videon suosio on räjähtänyt täysin. Somealustat eivät enää suosi kuvajulkaisuja vaan ne ränkkäävät videot korkeammalle kuvaan verrattuna. Jos somessa haluaa erottua, on somestrategian on pakko muuttua.

Lyhyet videot tarjoavat kasvun mahdollisuuksia

Kuten tiedämme, kilpailu somenäkyvyydestä on ollut kovaa jo viimeisten vuosien aikana. Erottuva, mielenkiintoinen ja laadukas sisältö on ollut näkyvyyden kulmakivi. Edes viime vuosina ei ole riittänyt, että yritys vain on somessa.

Yritykset adaptoituvat muutoksiin yleensä hitaasti. Kun koko sosiaalinen media heittää kuperkeikkaa ja kaikki kuvat tulisi nopeasti vaihtaa lyhyisiin videopätkiin, muutokseen reagoiminen vie todennäköisesti useimmilta yrityksiltä jopa vuoden.

Niille yrityksille, jotka ovat valmiita muutokseen, tämä tarjoaa kasvun mahdollisuuden. Nyt jos milloin videosisältöön panostavat yritykset voivat nauttia näkyvyydestä, jota Reels-videot tarjoavat. Laadukkailla lyhytvideoilla on mahdollisuus erottua ja näkyä laajalti seuraajien ulkopuolella – ja näin kasvattaa seuraajamääriä sekä somenäkyvyyttä.

Kolme vinkkiä matalan kynnyksen videotuotantoon

Kuvan vaihtaminen videoksi ei ole ydinfysiikkaa (vaikka se voi alkuun siltä tuntua). Listasin kolme vinkkiä, joilla voit aloittaa videosisällöntuottamisen astetta helpommin. Vinkkien toteutus ei siis vaadi a) tanssimista kameran edessä b) puhumista kameralle c) ammattitasoista kuvauskalustoa.

  1. Kuvaa viisi lyhyttä (noin 2-3 sekuntin) tunnelmallista videopätkää ja liitä ne samalle videolle peräkkäin. Näitä videopätkiä ei siis tarvitse käsikirjoittaa, lavastaa eikä niille tarvita näyttelijöitä. Riippuen yritystoiminnasta ne voivat olla esim. tunnelmia toimistolta tai lähikuvia tuotteista. Kokeile myös staattisia hetkiä arjesta, kuten höyryävä kahvikuppi tai auringon säikeet aamulla pakkasilmassa. Muista aina lisätä videoon trendaava musiikki, sillä se lisää mahdollisuuksia näkyä entisestään.
  2. Käytä yksinkertaisen videon tukena tekstiä. Kuvaa yksi videopätkä (noin 10 sekuntia), jossa ei tapahdu mitään erikoista ja joka liittyy videon teemaan. Liitä tähän videoon kuvankaappauksena esim. Twitter-postaus tai muu teksti, jossa kerrot viestisi. Lopputulos siis muistuttaa jopa kuvaa, mutta nousee esiin videoiden seassa. Tämä on käyttäjäystävällinen ja suosittu formaatti, jota suosittelen kokeilemaan!
  3. Ota osaa videotrendeihin. Kun selaat videoita TikTokissa, YouTube Shortseissa tai Instagramissa, voit helposti löytää toisiaan kopioivia videoideoita. Tämä tarkoittaa sitä, että joku muu on jo ideoinut videon, luonut sille valmiin audion sekä näyttää esimerkkiä, kuinka video tehdään. Valitse sun resursseihin sopivat trendaavat videot ja kopioi tyyli suoraan muilta. Trendaavat videoideat saavat useimmiten helposti näkyvyyttä, mikä tekee tästä ideasta kokeilemisen arvoisen.
+ 1 vinkki kuvajulkaisuihin!

Jos video tuntuu vielä haastavalta, luo kuvajulkaisuja joissa on useampi kuva samassa postauksessa. Ei, en tarkoita kollaaseja vaan kuvakaruselleja! Erityisesti Instagramin algoritmi tykkää karusellijulkaisuista yksittäisiä julkaisuja enemmän. Eli yhden kuvan sijaan valitse useampi kuva samaan postaukseen.

Pyydä apua ja vapauta omat resurssit olennaiseen!

Sosiaalisen median algoritmimuutoksen myötä olen luonut vuodelle 2023 uudistuneet sosiaalisen median palvelupaketit, jotka tarjoavat helppoja ratkaisuja yritysten sisällöntuotantoon. Palvelupaketit on luotu yritysasiakkaiden sosiaalisen median sekä sisältömarkkinoinnin tarpeita varten ja niissä korostuvat lyhyet videot sekä sisältömarkkinoinnin ostopolkujen rakentaminen.

Tilaa esite sähköpostiisi tästä ja näet suoraan, kuinka paljon Reels-sisällöntuotanto oikein maksaa! 

Mukava tavata!

Olen Silja Suomalainen, Highroad Media Oy:n kapteeni. Olen viestintäalan moniosaaja, jolla on monipuolinen kokemus markkinointi- ja media-alalta.