fbpx

Brändillä on väliä.

”Minulla on aina riittänyt asiakkaita ilman yritysilmettäkin. En minä tarvitse mitään brändiä.” Ja niin varmaan riittäisi asiakkaita Coca-Colallakin, mutta silti he käyttävät vuosittain jopa yli 3 miljardia dollaria markkinointiin.

Coca-Cola on yksi maailman suurimmista brändeistä, ja sen markkinointi on ollut merkittävä tekijä sen menestyksessä. Yhtiö on investoinut huomattavasti brändinrakennukseen ja mainontaan eri puolilla maailmaa, jotta sen tuotteet olisivat tunnettuja ja haluttuja kuluttajien keskuudessa. Tämän seurauksena Coca-Colan brändi on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista brändeistä.

Teidän ei tarvitse olla Coca-Cola. Mutta jotain perää siinä on olla, että vahvan, vakiinnutetun ja vakaan liiketoiminnan voi saavuttaa käsikädessä vahvan brändin kanssa.

Yrityksen brändi on sen identiteetin ydin ja sen ulkopuolisille viestittämä kokonaiskuva. Brändi vaikuttaa asiakkaiden mielikuviin yrityksestä, sen tuotteista ja palveluista. Nykyään brändin merkitys on korostunut entisestään, kun yritykset kilpailevat asiakkaiden huomiosta digitaalisesti. Hyvin suunniteltu ja toteutettu brändi auttaa yritystä erottumaan kilpailijoistaan, saamaan uusia asiakkaita ja sitouttamaan nykyisiä asiakkaita. Tässä blogissa kerron, miten sinä voit muuttaa brändin kasvavaksi liikevaihdoksi.

Vahva brändi jää mieleen ja jättää kilpailijat kakkoseksi

Nykyaikainen asiakas vertaa ennen kuin valitsee. Tässä lajissa vahvat brändit pärjäävät parhaiten. Toimivat nettisivut, mielenkiintoiset sisällöt, asiantuntevat tekstit sekä ajantasainen sosiaalinen media ovat esimerkkejä asioista, joiden kautta asiakkaat muodostavat mielessään kuvan yrityksestäsi sekä kilpailijoistasi.

Yrityksen brändi on ensimmäinen asia, jonka asiakkaat huomaavat yrityksestä ja sen tuotteista. Kun brändi on houkutteleva, tyylikäs ja nykyaikainen, se voi herättää asiakkaiden mielenkiinnon ja saada heidät tutustumaan yrityksen tarjoamiin tuotteisiin ja palveluihin. Kun brändi on myös selkeä ja helppo tunnistaa, se voi auttaa yritystä erottumaan kilpailijoistaan ja saamaan enemmän huomiota markkinoilla. Erottuva brändi saa kilpailijaa todennäköisemmin yhteydenoton asiakkaalta ja systemaattisella brändiviestinnällä myös voittaa asiakkaan luottamuksen.

Vahva brändi tekee asiakashankinnasta helppoa. Jopa niin helppoa, että sinun ei tarvitse enää myydä.

Vahva brändi herättää luottamusta ja uskollisuutta asiakkaiden keskuudessa, mikä johtaa väistämättä helpompaan asiakashankintaan. Vahva brändi auttaa luomaan luottamusta asiakkaiden keskuudessa. Kun yrityksen brändi on vahva, asiakkaat luottavat sen tarjoamiin tuotteisiin ja palveluihin. Luottaminen taas on avainasia myynnissä; jos me emme luota, me emme osta. Hyvin brändätyt yritykset näyttävät aina luotettavilta ja ammattimaisilta, ja siksi ihmiset ovat valmiita luottamaan ja ostamaan heiltä.

Vahva brändi helpottaa nostamaan hintoja, eli tekemään enemmän rahaa näkemättä yhtään enempää vaivaa

Asiakastyytyväisyyden ja vahvan brändin välillä on selkeä yhteys. Ja tyytyväiset asiakkaat ovat aina valmiita maksamaan enemmän. Asiasta löytyy lukemattomia tutkimuksia. Mm. vuonna 2020 julkaistu tutkimus ”The Impact of Brand on Customer Satisfaction and Loyalty: A Study on Hospitality Industry” tutki brändin vaikutusta asiakastyytyväisyyteen ja asiakasuskollisuuteen hotelli- ja ravintola-alalla. Tutkimuksen tulokset osoittivat, että vahvalla brändillä oli merkittävä positiivinen vaikutus asiakastyytyväisyyteen ja asiakasuskollisuuteen. Tutkimuksessa havaittiin myös, että asiakkaat arvostivat brändin arvoja, henkilöstön palvelua ja laadukasta ympäristöä enemmän kuin muita tekijöitä, kuten hintaa ja mukavuuksia.

Tutkimus korostaa, kuinka tärkeää on rakentaa vahva ja tunnistettava brändi, joka heijastaa yrityksen arvoja ja palveluita. Kun yrityksen brändi on selkeä ja yhtenäinen, se voi auttaa luomaan positiivisia mielikuvia yrityksestä asiakkaiden mielessä ja sitouttamaan asiakkaat pitkällä aikavälillä. Tutkimus siis kertoo meille, että vahva brändi helpottaa jopa hintojen nostamista, sillä asiakkaat ovat lojaaleja brändille hinnasta huolimatta.

Vahvan brändin rakentaminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä, mutta palkitsee aina aloittajan

On tärkeää huomata, että vahvan brändin rakentaminen vaatii aikaa ja panostusta, mutta se on erittäin hyödyllistä pitkällä aikavälillä. Yrityksen tulisi pyrkiä rakentamaan brändiään johdonmukaisesti ja kohdentamaan viestinsä oikealle kohderyhmälle pitkäjänteisesti. Tämä auttaa luomaan positiivisia mielikuvia yrityksestä ja parantamaan asiakastyytyväisyyttä, mikä puolestaan johtaa parempaan asiakasuskollisuuteen ja lisääntyneeseen myyntiin.

Tiedän, että myös sinä haluat tehdä myynnistä helpompaa, auttaa asiakkaita löytämään luoksesi, pitää nykyiset asiakkaat tyytyväisenä ja onnistua nostamaan hintoja – kadottamatta yhtäkään asiakasta prosessissa. Mutta tiedän myös, että et halua käyttää siihen omaisuutta. Siispä suljetaan samantien pois suuret markkinointitoimistot. Onneksi sinä et tarvitse heidän apua muutenkaan, sillä heidän kanssaan brändiuudistukset tuppaavat venymään luokattoman pitkiksi.

Minä tarjoan ketterää ja laadukasta sisällöntuotantoa yritysasiakkaille, jotka ovat valmiita astumaan pois 00-luvun yrittäjämaisemasta tänne 20-luvulle, missä menestyvät yritykset näkyvät, löytyvät ja jäävät mieleen. Ota yhteyttä!

Mukava tavata!

Olen Silja Suomalainen, Highroad Media Oy:n kapteeni. Olen viestintäalan moniosaaja, jolla on monipuolinen kokemus markkinointi- ja media-alalta.